Suomen suurin talvifestivaali ja toiseksi suurin opiskelijatapahtuma Pikkulaskiainen siirtyy helmikuussa Puolalanpuistosta Aurakadulle sekä Turun kauppatorille.

Pikkulaskiaisen mäenlasku on perinteisesti järjestetty Puolalanpuistossa vuodesta 1991. Tapahtumatuottajat pohtivat vaihtoehtoista paikkaa mäenlaskulle viime keväänä, kun Puolalanpuiston remontti alkoi.

– Pikkulaskiaisessa on aina ollut iloinen karnevaalimeininki. Innostuin välittömästi Järjestäjien villistä ajatuksesta tuoda tapahtuma keskelle kaupunkia. Tällä tavoin suuri yleisökin pääsee jakamaan opiskelijakaupunkimme korkeakouluopiskelijoiden talvifestivaalin tunnelmaa, iloitsee markkinointipäällikkö Tomi Karjalainen Turun kaupungin tapahtumapalveluista.

Pikkulaskiaisen aikana kauppatori muuntuu yhdeksi, eläväksi tapahtuma-alueeksi. Tapahtuma-alue kattaa Aurakadun Maariankadun risteyksestä Toriparkin työmaan reunaan saakka, Kauppatorin sekä osan kävelykadusta. 

– Opiskelijakulttuuri tulee näkymään yhä positiivisemmin Turun katukuvassa ja tuo huomattavasti lisää elävyyttä Turun keskustaan. On ollut ihailtavaa seurata, miten innokkaasti ja yhteistyöhaluisesti kaupunki on halunnut tukea tapahtumaamme, kertoo Pikkulaskiaisen päätuottaja Niklas Rimpi.

Askel kohti ekologisempaa opiskelijakulttuuria

Pikkulaskiaisessa panostetaan tänä vuonna entistä enemmän ympäristöystävällisyyteen ja ekologisuuteen, esimerkiksi perinteisestä ilmapallojen irti päästämisestä on luovuttu. Pikkulaskiainen pyrkii huomioimaan ympäristön mahdollisimman laajasti myös muissa valinnoissaan.

– Kun puhutaan Pikkulaskiaisen kokoisesta tuhansien opiskelijoiden tapahtumasta, on tärkeää miettiä tapahtuman ympäristövaikutuksia. Ekologisuus on myös monille tapahtumaan osallistuville tärkeää ja haluamme huomioida tämän entistä ekologisemmilla toimintatavoilla, avaa Turun KY:n puheenjohtaja Sandra Saranpää

Ohessa oleva graafinen kuva on kartta tulevasta tapahtuma-alueesta.

Tsekkaa myös uusin videomme Facebook-tapahtumasta, jossa pääset fiilistelemään uutta tapahtumapaikkaa!

Nähdään helmikuussa!