Ekologisuus

Pikkulaskiainen ottaa askeleita kohti ympäristöystävällistä tapahtumaa. Lumi on tärkeä elementti monelle ja sitä tulee varjella. Me kaikki voimme pelastaa talvet!

Lue alta miten Pikkulaskiainen on edistänyt ympäristöystävällisyyttään sekä miten itse toimit ekologisesti tapahtumamme aikana.

 ASKELEET EKOLOGISEEN PIKKULASKIAISKOKEMUKSEEN

1

Vie roskasi roskiin.

Pikkulaskiainen on järjestänyt kattavan kierrätyksen tapahtuma-alueelle. Viemällä roskasi roskiin ja pullosi pullopisteelle, minimoimme sekajätteeksi päätyvät roskat. Pikkulaskiainen valitsee joka vuodeksi uuden lahjoituskohteen, jolle panttirahat lahjoitetaan.

2

HYÖDYNNÄ JULKISTA LIIKENNETTÄ.

Pikkulaskiainen tekee yhteistyötä sekä ulkopaikkakuntiin liikennöivän Onnibusin kuin Turun sisäisen liikenneyhtiön Fölin kanssa. Hyödynnä alekoodejamme ja korvaa yksityinen automatka tapahtumaamme julkisilla liikenneyhteyksillä! Lyhyemmät matkat taitat kätevästi Föllärillä.

3

VARAUDU OMALLA KEEPCUPILLA.

Mäkialueen Pikkunousuista löydät useita virvokkeita, joista suosituin on ehdottomasti maukas kaakaomme. Kaakaon voit ostaa suoraan omaan mukiisi. Näin vältymme turhilta kertakäyttöastioilta ja vähennämme roskan määrää tuntuvasti!

4

LATAA PIKKULASKIAINEN -SOVELLUS.

Olemme luopuneet perinteisestä approkartasta, säästäen näin 10 000 osallistujan edestä paperia. Kartta on siirretty sovellukseemme, joka on ladattavissa sekä Apple Storesta että Google Playsta. Kartta tulee myös nettisivuillemme. Varmista, että kännykässäsi on riittävästi akkua tapahtuman ajaksi, lataa sovelluksemme ja lähde approilemaan!

EKOLOGISEMPI PIKKULASKIAINEN 

Sovellus

Suurin muutos edellisvuosiin on kartan siirtäminen sovellukseen. Näin saatiin säästettyä 10 000 paperista karttaa, jotka olisivat muuten olleet roskaa tapahtuman jälkeen.

Uusiokäyttö

Näiden lisäksi koristeita on ruvettu uusiokäyttämään ja uusista koristeista on pyritty tekemään aikaa kestäviä. Pikkulaskiainen tekee myös festariyhteistyötä. Tämä tarkoittaa, että käytämme paikallisilta festareilta saatuja elementtejä omassa tapahtumassamme. Lisäksi ilmapalloista on luovuttu.

Hyväntekeväisyys

Pikkulaskiainen on ottanut käyttöön uuden panttijärjestelmän. Kaikki pullot ja tölkit, jotka on jätetty Pikkulaskiaisen keräysastioihin, kierrätetään ja panteista saadut voitot lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

Pieniä tekoja

Pikkulaskiainen käyttää uusiutuvaa sähköä sekä rohkaisee tapahtumavierailijoitaan hyödyntämään julkista liikennettä tarjoamalla erilaisia etuja näihin. Myös leimapassin kokoa on pienennetty huomattavasti edellisvuosiin verrattuna.

LIPPUJA KOSKEVAT KYSYMYKSET    lotta.nurmi@pikkulaskiainen.fi

YRITYSYHTEISTYÖTÄ KOSKEVAT YHTEYDENOTOT    erkka.tervomaa@pikkulaskiainen.fi 

MUUT YHTEYDENOTOT OSOITTEESEEN    pikkulaskiainen@tuky.fi

LISÄÄ KUVIA JA TUNNELMIA: