Ekologisuus

Pikkulaskiainen ottaa askeleita kohti ympäristöystävällistä tapahtumaa. Lumi on tärkeä elementti monelle ja sitä tulee varjella. Me kaikki voimme pelastaa talvet!

Lue alta miten Pikkulaskiainen on vuodenaikana edistänyt ympäristöystävällisyyttään sekä miten itse toimit ekologisesti tapahtumamme aikana.

 ASKELEET EKOLOGISEEN PIKKULASKIAISKOKEMUKSEEN

1

Vie roskasi roskiin.

Pikkulaskiainen ja POW ovat yhteistyössä järjestäneet kattavan kierrätyksen mäkialueelle. Viemällä roskasi roskiin ja pullosi pullopisteelle, minimoimme sekajätteeksi päätyvät roskat. Pullojen panttituoton lahjoitamme POW:lle tulevien talvien parantamiseksi!

2

HYÖDYNNÄ JULKISTA LIIKENNETTÄ.

Pikkulaskiainen tekee yhteistyötä sekä ulkopaikkakuntiin liikennöivän Onnibusin kuin Turun sisäisen liikenneyhtiön Fölin kanssa. Hyödynnä alekoodejamme ja korvaa yksityinen automatka tapahtumaamme julkisilla liikenneyhteyksillä! Lyhyemmät matkat taitat kätevästi Föllärillä, joihin Pikkulaskiainen on solminut ilmaisen käyttöoikeuden tapahtuman ajaksi.

3

VARAUDU OMALLA KEEPCUPILLA.

Mäkialueen Pikkunousuista löydät useita virvokkeita, joista suosituin on ehdottomasti maukas kaakaomme. Kaakaon voit ostaa suoraan omaan mukiisi. Näin vältymme turhilta kertakäyttöastioilta ja vähennämme roskan määrää tuntuvasti!

Mäkialueelta löytyy myös Alkon Välivesipiste, jossa täytät tyhjän vesipullon. Kotoota kannattaa siis napata mukaan oma vesipullo!

4

LATAA PIKKULASKIAINEN -SOVELLUS

Olemme luopuneet perinteisestä approkartasta, säästäen näin 10 000 osallistujan edestä paperia. Kartta on siirretty sovellukseemme, joka on ladattavissa sekä Apple Storesta että Google Playsta. Kartta tulee myös nettisivujemme Appro -osioon. Varmista, että kännykässäsi on riittävästi akkua tapahtuman ajaksi, lataa sovelluksemme ja lähde approilemaan!

EKOLOGISEMPI PIKKULASKIAINEN 

Sovellus

Suurin muutos edellisvuosiin on kartan siirtäminen sovellukseen. Näin saatiin säästettyä 10 000 paperista karttaa, jotka olisivat muuten olleet roskaa tapahtuman jälkeen.

Uusiokäyttö

Näiden lisäksi koristeita on ruvettu uusiokäyttämään ja uusista koristeista on pyritty tekemään aikaa kestäviä. Pikkulaskiainen tekee myös festariyhteistyötä. Tämä tarkoittaa, että käytämme paikallisilta festareilta saatuja elementtejä omassa tapahtumassamme. Lisäksi ilmapalloista on luovuttu.

Hyväntekeväisyys

Pikkulaskiainen on ottanut käyttöön uuden panttijärjestelmän yhteistyössä POW:in kanssa. Kaikki pullot ja tölkit, jotka on jätetty Pikkulaskiaisen keräysastioihin, kierrätetään ja panteista saadut voitot menevät kokonaisuudessaan POW:in hyväntekeväisyys kampanjalle.

Pieniä tekoja

Pikkulaskiainen käyttää uusiutuvaa sähköä sekä rohkaisee tapahtumavierailijoitaan hyödyntämään julkista liikennettä tarjoamalla erilaisia etuja näihin. Appropassin kokoa pienennettiin huomattavasti edellisvuosiin verrattuna ja sen materiaali vaihdettiin ympäristöystävälliseksi uusiokäyttöpaperiksi.

LIPPUJA KOSKEVAT KYSYMYKSET    lotta.nurmi@pikkulaskiainen.fi

YRITYSYHTEISTYÖTÄ KOSKEVAT YHTEYDENOTOT    erkka.tervomaa@pikkulaskiainen.fi 

MUUT YHTEYDENOTOT OSOITTEESEEN    pikkulaskiainen@tuky.fi

LISÄÄ KUVIA JA TUNNELMIA: