Suomen suurin talvifestivaali, Pikkulaskiainen sekä Protect Our Winters Finland tekevät yhteistyötä helmikuussa järjestettävän tapahtuman osalta. Yhteistyö on pääasiassa viestinnällistä, mutta myös konkreettisia tekoja on luvassa.

Protect Our Winters (POW) Finland aktivoi talviurheilun ystäviä ja talvilajien parissa toimivia yrityksiä ja yhteisöjä pelastamaan talvemme toimimalla ilmastonmuutosta vastaan. POW Finland osa kansainvälistä Protect Our Winters -liikettä.

Ympäristö ja siinä tapahtuvat muutokset ovat tällä hetkellä paljolti otsikoissa niin valtakunnallisesti kuin myös maailmanlaajuisesti. Pikkulaskiainen pyrkii tekemään ympäristöystävällisempiä valintoja tapahtumatuotannossaan ja kannustamaan myöskin kävijöitä toimimaan ympäristö huomioiden.

– Opiskelijat ja nuoret ovat tulevaisuuden tekijöitä, joilla on paljon valtaa siinä, miten maailmamme ja ympäristömme elää sekä kehittyy tulevina vuosina. Haluamme myöskin opiskelijatapahtumana olla suunnan näyttäjä vertaisillemme ympäristöasioissa ja toimia vastuullisesti, kertoo Pikkulaskiaisen päätuottaja Niklas Rimpi.

Lisäksi Rimpi jatkaa, että muutos ei kuitenkaan tapahdu nopeasti ja Pikkulaskiaisenkin kehittäminen yhä ympäristöystävällisemmäksi tapahtuu asteittain. Rajallisten resurssien vallitessa kaikkea ei pystytä muuttamaan kerralla.

POW Finland kannustaa talviurheilukansaa ja talven ystäviä tekemään ilmastonmuutokseen vaikuttavia päätöksiä päivittäisessä elämässään sekä vaikuttamaan yhteiskunnassa laajemmin. POW tiedottaa ilmastonmuutoksesta ja sen vaikutuksista talviurheiluun, järjestää kampanjoita ja tapahtumia talvilajien ympärille ja vaikuttaa päättäjiin ja alan yrityksiin.

Kannustetaan kävijät mukaan yhteistyöllä

POW näkyy myöskin kävijöille vuoden 2020 Pikkulaskiaisessa. Tapahtuma-alueella on pullojen ja tölkkien kierrätyspisteitä, jotka ovat varustettu POWin ja Pikkulaskiaisen logoilla. Näiden kierrätyspisteiden tuotot ohjataan lyhentämättömänä POW Finlandin toimintaan.

POW on mieluusti mukana yhteistyökumppanina ja osana Suomen suurinta talvifestivaalia. Pikkulaskiainen on hyvä esimerkki opiskelijatapahtumasta, joka on ottanut ensi askelia kohti ilmastoystävällistä tapahtumatuotantoa ja yhteiskuntaa. POW kannustaa kaikkia talviurheilijoita ja talvien ystäviä kulkemaan tähän suuntaan. POWin polku talvien pelastamiseen osoittaa suunnan kohti kestävää ja vähähiilistä yhteiskuntaa. Tärkeintä on suunta, jota kohti menemme. Lue lisää POWin polusta osoitteesta: https://www.protectourwinters.fi/polku-talvien-pelastamiseen/ 

– Olemme innoissamme, että tämän kaltainen yhteistyö on onnistuttu järjestämään. Meidän tapahtumamme on talvitapahtuma ja täten myös lumi on tärkeä ominaisuus tapahtumassamme. Tällä tavalla kykenemme tuomaan myös oman panoksen talvien suojelemiseen ja POWin toimintaan, kertoo Pikkulaskiaisen markkinointi- ja viestintäpäällikkö Joona Haapalainen.

Lisätietoja Protect Our Winters Finland: https://www.protectourwinters.fi
https://www.facebook.com/ProtectOurWintersFinland
https://twitter.com/powfinland
https://www.instagram.com/protectourwintersfinland/

#pelastetaantalvet #powfinland